25.12.11

Директор Чутівської школи - переможець Всеукраїнського конкурсу авторських освітніх сайтів

    Останнім часом в суспільстві спостерігається значне зростання ролі комп’ютерних технологій, яке спричинило суттєві зміни в освітньому середовищі. Педагогічний колектив Чутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів вже не один рік успішно працює над впровадженням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес. Для цього у навчальному закладі створено хорошу матеріальну базу – три навчальних комп’ютерних комплекси, які цілодобово підключені до мережі Інтернет, мультимедійна дошка, мультимедійний проектор з екраном. За наполяганням адміністрації школи, 100 % педагогів пройшли навчання комп’ютерним технологіям в освіті по програмі Intel. Більшість вчителів-предметників активно впроваджують ці елементи навчання на своїх уроках. Заняття з комп’ютерною підтримкою проходять яскраво, насичені великою кількістю цікавої інформації у вигляді презентацій, фото- та відеоматеріалів, тестів. Такі навчальні заходи у школі є дуже ефективними та надзвичайно подобаються учням.
     Адміністрація школи не тільки сприяє впровадженню новітніх технологій у навчальний процес, а й сама долучається до їх широкого застосування у своїй діяльності. Ініціатором та ідейним наставником більшості нововведень у Чутівській школі є її керівник – Соколов Ігор Володимирович, який своєю працею та прикладом доводить колективу та громадськості, що за комп’ютерними технологіями в освіті - майбутнє. Його педагогічні напрацювання у сфері інформаційних технологій давно вже оцінили учні, колеги, працівники відділу освіти та районного методичного кабінету. Особисто ним був створений у мережі Інтернет веб-сайт Чутівської школи, який отримав диплом виставки «Освіта в Україні 2011 року», досвід роботи «Комп’ютерне тестування на уроках біології» був відзначений грамотою Полтавського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. За його участю були створені веб-сайти Чутівського РМК та відділу освіти Чутівської РДА, а також веб-ресурс для керівників навчальних закладів «Форум директорів шкіл України».
    16 грудня 2011 року Ігор Володимирович був запрошений до м. Київ на спільне засідання Асоціації керівників шкіл України та редакції газети і журналу «Директор школи», яке проходило у міському Будинку учителя. На зібранні були присутні делегації освітян з багатьох областей України, м. Києва та профільного міністерства.
Отже при бажанні і завдяки наполегливої праці наших земляків досягнення Чутівщини можуть бути відомими далеко за її межами.
    Засідання розпочалося з урочистого моменту – нагородження директора Чутівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Найкращий авторський освітній інтернет-сайт 2011 року» його розробки – веб-ресурсу «Форум директорів шкіл України». За дорученням генерального директора видавництва «Шкільний світ» - організатора конкурсу, почесну місію виконала головний редактор газети «Директор школи» Мурашко Н.Л. 
    У своєму виступі президент Асоціації керівників шкіл України Онаць О.М. дала високу оцінку роботі Ігоря Володимировича по популяризації інтернет-технологій серед керівників навчальних закладів України. Вона зазначила, що даний сайт в Україні відомий вже не один рік, та допомагає директорам шкіл спілкуватись та обмінюватись інформацією, яка необхідна у їх нелегкій роботі. На цьому засіданні Ігор Володимирович презентував свій досвід та відповів на запитання учасників зібрання.